Par stvari u kojima možete uživati u Aranđelovcu zimi

Pred vama je lista od 5 stvari u kojima možete uživati u Aranđelovcu tokom zime. Sigurni smo da ima još toga što bi moglo zauzeti mesto na njoj, ali smo za početak odabrali 5 nama omiljenih.

1. Klizati se

Nekoliko zima unazad, u Aranđelovcu se otvara klizalište. Najbolje je ako idete sa prijateljima koji vam, ako ste početnik, mogu pomoći da se oslobodite straha i uspostavite ravnotežu.

Klizanje može biti sjajna zabava ako se odlučite za ovu aktivnost, a odlično je i za fizičku spremnost tela. Hladne zimske noći mogu vam biti sjajan izgovor za ovu aktivnost, jer je klizalište otvoreno svakog dana do 22 časa. Obucite se dobro, i krenite u avanturu. Cena klizanja je 200 dinara za sat vremena.

2. Uživati u parku

Uživanje na otvorenom je možda jedna od aktivnosti koju ćete zimi zaobilaziti, ali vas sunce može vrlo lako od toga odgovoriti. Naročito kada zađete u Arandjelovački park, koji je zaista nešto posebno.

Osim prirode u kojoj možete uživati, u parku možete pogledati izložbu skulptura kreiranih na mnogobrojnim simpozijumima umetnika koji su održani u Aranđelovcu.

3. Otisnuti se u planinu

Za one koji su spremni da se otisnu u nešto izazovnije, na raspolaganju im je planinarska staza duž Bukulje, sa osmatračnicom na vrhu. Sa nje se pruža pogled na Arandjelovac i okolna mesta.

Staza nije previše naporna i precizno je označena, tako da se možete uputiti sa društvom ili sami, ili se javiti Planinarskom društvu Bukulja iz Aranđelovca i uklopiti u njihove ture.

4. Istražiti pećinu

Pomalo zapostavljena od lokalnih posetilaca, pećina “Risovača” spada u red mesta koja obavezno treba posetiti u Aranđelovcu. Pećina vas u trenutku uvlači u svoj svet gde vam prenosi priču o sebi, o podneblju na kom je nastala i njenom značaju za ljudsku vrstu u starijem kamenom dobu – paleolitu.

Pećina radi svakog dana, osim 01. januara, od 09 – 17 časova. Cena ulaznice je 200 dinara.

5. Garaško jezero

Jezero koje je udaljeno svega 10ak kilometara od Aranđelovca može vas iznenaditi lepotom prirode koja ga okružuje, kao i neobičnim mirom jezerske vode. Jezero je veštački napravljeno, a na samoj brani jezera možete ostaviti vozilo i prijatno prošetati.

Jezero je čest izbor Aranđelovčana kao mesto za relaksaciju, naročito u letnjem periodu.

Ukoliko vas interesuje još mesta koje možete posetiti u Aranđelovcu, posetite našu stranu Istraži Aranđelovac.