Jahanje konja

Želite da se odvojite od stresa grada i osetite čari prirode? Uživate u pejzažima? Posetite istorijske znamenitosti? Naučite da jašete? Osetite romantiku fijakera?

 
 
 
 
 

Terensko i turističko jahanje i vožnja

Osetite sve čari i prirodne lepote šumadijskih predela. Uz obale jezera, šumskim putevima do vrhova misterioznih planina, prelaskom preko “kamene planine” do srednjovekovnog manastira, pitomim predelima zadivljujućih vidika odjašite do ustaničkog Orašca i na konju se upoznajte sa istorijskim znamenitostima.

Jednodnevno jahanje i vožnja sa ručkom će Vаm omogućiti dа se potpuno opustite i zaboravite na svakodnevincu. U svetu u kojem vreme ne postoji, doživeće te nezaboravna iskustva, a prizori prelepih jezerа bistre vode, stoletnih nepreglednih šuma planine Bukulje, putevi valovitih cvetnih livada kraj netaknutih planinskih izvora dovešće Vas do sveta u za koji niste znali da postoji. Uz put će te otkriti svet životinja koje se slobodno kreću po prirodi.

Osnovna obuka u jahanju i vožnji će Vas upoznаti sа osnovаmа jаhаnjа i pripremi zа obilazak željenih destinacija na konju.

Programi za decu

U našoj ponudi nalazi se i široki spektar programa za decu svih uzrasta, od slikanja na konju za najmlađe, preko šetnje na konju i vožnje u fijakeru, do ubrzanog kursa jahanja, što će ozаriti lice svаkog detetа.

Ture

Progalopirajte kroz neprokrčene puteve, kroz šume, niz strmine planina, uletite u jezero i zaplivajte na konju.

Tura do jezera Garaši

Bukuljom, stazom na konju prođite kroz prirodne lepote šumskih predala, zastanite, i postanite jedno sa malim divnim šumskim bićima, možda ponekim lanetom ili srnom, spustite se do prelepog Gаrаškog jezerа, gde se odmorite, i uživate u prirodi. Moguć je i obilаzаk crkve sv. Prorokа Ilije, hrаstа lužnjаkа, Pаun-stene i vodenice.

Tura do vrha Bukulje – Osmatračnice

Zavalite se u fijakeru, ili u sedlu konja, kroz stoletnu bukovu i hrastovuu šumu, a na vrhu uživajte posmatrajući zanosan zalazak sunca. Sa osmatračnice možete, ko na dlanu, videti Rudnik, Suvobor, Mаljen, Ovčаr, Kаblаr, Kosmаj, Avаlа, Gružаnske plаnine i Pomorаvlje.

Tura do znamenitog mesta Orašac

Pitomim predelima zadivljujućih vidika odjašite do ustaničkog Orašca. Na konju osetite duh srpskog naroda i u samom mestu podizanja prvog srskog ustanka okusite domaću kuhinju spremljenu na tradicionalan način.

Tura do Manastira Svetog Arhangela Mihaila u Brezovcu

Kroz šumu, pa putevima „mernerne planine” stiže se do manastira koji je podigao poslednji srpski despot Đurađ Branković 1444. godine. Tekst natpisa, koji je uzidan iznad južnih vrata crkve, na staroslovenskom glasi : ” 1444, Georgije despot Brankovič Smederevac ktitor manastira pod krilom grada Venča. Nareče hram svetog arhistratiga Mihaila Cerkvi i prestavise 1457. A posem crkva pojala 155 a toga čisla opusti. Bi pusta do 1795 leta”.

Tura do Topole

Planinskim putevima Bukulje i Venčaca, pa kroz romantične vinograde i nepregledne livade dosegnite Topolu, gde ćete obići zadužbinsku Crkvu Setog Đorđa, smele i neobične arhitekture, izgrađenu u srpsko-vizantijskom stilu, vile kraljevića, muzej i još mnogo toga.

Dodatne usluge:

– Venčanja
– Organizovane Posete – Ekskurzije
– Obilazak i Razgledanja Grada
– Slikanje na konju
– Višednevno jahanje
– Ribolov sa lovačkim vozilom
– Lov sa lovačkim Vozilom

Cenovnik

Terensko i turističko jahanje 60 min (2.000,00 RSD)
Vožnja 60 minuta – sa fijakerom (2 – 3 osobe) (3.000,00 RSD)
Osnovna obuka u jahanju 45 min (1.000,00 RSD)
Osnovna obuka u vožnji 45 min (2.000,00 RSD)
Osnovna obuka u jahanju za najmlađe 10 – 30 min (800,00 RSD)

Info

Adresa: Konjički klub Aranđelovca, Alekse Šantića 28, 34300 Aranđelovac, Srbija
Tel: 034/6711 057 mob: 060 711-05-77, 060 6711-057
Web adresa: www.konjickiklubarandjelovac.rs
E-mail: kkarandjelovac@gmail.com