Promocija knjige “Zatočenik tame” Gorana Malbaše u Narodnoj biblioteci “Sveti Sava”

U Narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ organizovana je promocija knjige „Zatočenik tame“ Gorana Malbaše.

Treća knjiga našeg sugrađanina štampana je u okviru beogradske Izdavačke kuće “Književna omladina Srbije” u okviru Edicije “Raskršća”. Govori o ljudskim dilemama i nedoumicama, etičkom i duhovnom bespuću i nesrećnoj sudbini jednog naroda. Prema rečima urednika, ovaj triler nadilazi uobičajene žanrovske standarde jer govori o bespućima ljudskih života.

Goran Malbaša rođen je u Aranđelovcu 1970. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Višoj tehnološkoj školi i na Fakultetu tehničkih nauka. Kratke priče i tekstove za muzičke numere počeo je da piše još u osnovnoj školi. Do sada je objavio zbirku priča „Snajperista i druge priče“ (NB „Sveti Sava“, Aranđelovac, 2008) i roman „Anđeo i striptizeta“ (Alma, Beograd, 2014). Pisao je za časopis „Izlog kulture“, kao i za dnevne listove „Večernje novosti“ i „Politika“. Živi i radi u Štokholmu.

Pored autora, o knjizi je govorila i Tanja Vukićević predstavnica Izdavačke kuće “Književna omladina Srbije”. Odlomke iz knjige čitala je Isidora Filipović, učenica Gimnazije “Miloš Savković”, a u muzičkom delu programa učestvovali su Marko Stojković na gitari i Ivo Igrutinović, profesor klavira.
Promocija knjige održana je 16. jula 2018. godine u 20 sati u Čitaonici biblioteke.